Termeni si conditii

 1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul viridiscosmetics.ro

Client – persoana fizica / persoana juridica care efectueaza o Comanda.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

Produse si Servicii– orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – BOGDAN MIHAELA ALEXANDRA PFA cu sediul social in Loc. Lunca, nr. 132, jud. Bihor, Romania, avand Nr. de  ordine in Registrul Comertului  F5/680/16.02.2012, Cod Unic de Inregistrare 29743437.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 1. Drepturi de proprietate intelectuala

„VIRIDIS COSMETICS” este marca inregistrata OSIM, aflata in proprietatea BOGDAN MIHAELA ALEXANDRA, domiciliata in loc. Lunca, nr. 132, jud. Bihor, Romania

Continutul site-ului viridiscosmetics.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea BOGDAN MIHAELA ALEXANDRA PFA si ai furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Viridis Cosmetics a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Viridis Cosmetics poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului viridiscosmetics.ro.

Utilizarea pe viridiscosmetics.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Viridiscosmetics.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

 1. Comanda

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara, de acord, ca un reprezentant viridiscosmetics.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

Viridiscosmetics.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului viridiscosmetics.ro /partenerilor;
 • livrari consecutiv esuate;
 • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Contractul se considera incheiat intre Client si viridiscosmetics.ro in momentul primirii de catre Client de la viridiscosmetics.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzi.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre viridiscosmetics.ro ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care viridiscosmetics.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 1. Livrare

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile catre Cumparator, transportul se face prin curier rapid.

19 lei-curier.

Oradea-livrarea gratuita.

Transportul este gratuit la comenzi mai mari de 150 RON.

Produsele sunt realizate manual la comanda, astfel incat termenul de livrare a unei comenzi este de 3 zile lucratoare.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

 1. Inregistrarea

Pentru crearea unui cont pe site-ul viridiscosmetics.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida.

Viridiscosmetics.ro permite doar inregistrarea persoanelor care au varsta de minim 18 ani.

Viridiscosmetics.ro poate refuza cererea de inregistrare a Utilizatorului in situatiile in care constata ca acesta a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

 1. Pretul

NU EXISTA COMANDA MINIMA.

Comenzile pot fi facute direct pe site, telefonic sau prin e-mail.

Preturile contin TVA , dar nu includ si costurile de transport.

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare pot varia in functie de locatia de livrare.  Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului viridiscosmetics.ro sunt exprimate in Lei.

REDUCERI – orice cupon de reducere in valabilitate va aplica reducerea aferenta doar la produsele care nu sunt subiectul unei alte promotii sau reduceri.

 1. Facturare si plata

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului viridiscosmetics.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face prin ramburs.

 1. Confidentialitate

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe viridiscosmetics.ro, va primi comunicari comerciale din partea viridiscosmetics.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Viridiscosmetics.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Viridis Cosmetics are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe viridiscosmetics.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

 1. Retur produse

Echipa viridiscosmetics.ro face toate eforturile pentru a se asigura ca produsele livrate si serviciile noastre sunt de cea mai inalta calitate. Specialistii nostri selecteaza cu atentie si pasiune fiecare produs oferit in magazinul nostru online. Daca exista probleme cu produsele comandate si doriti sa le returnati, va rugam sa ne contactati pe email la adresa contact@viridiscosmetics.ro si vom face tot posibilul pentru a remedia situatia.

Produsele utilizate nu pot fi returnate din motive de igiena si protectie a sanatatii.

Conform legislatiei din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, consumatorul are 14 zile la dispozitie pentru a-l returna, dacă nu este mulţumit de el; nu trebuie să invoce vreun motiv (“Ordonanța de Urgentă 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”);

 1. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

 1. Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Viridis Cosmetics, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

 1. Solutionarea conflictelor

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre viridiscosmetics.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

Solutionare litigii: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO 

Scroll to Top