Returnarea produselor

Conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, in cazul in care Cumparatorul solicita renunțarea la comandă în termenul legal de 14 zile din momentul receptionarii acesteia, trebuie sa informeze Vanzatorul, utilizând formularul de retur de aici sau utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail, urmând să primească, in cel mai scurt timp, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de renunțare la comandă.

In aceasta situatie, Cumparatorul va returna Vanzatorului toate produsele comandate si eventualele cadouri, accesorii si toate documentele care au insotit produsele comandate. Costurile pentru returnare vor fi suportate de catre Cumparator.

In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa Cumparatorului contravaloarea produselor comandate, inclusiv costurile livrării (daca este cazul), cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că s-a ales altă modalitate de livrare decât livrarea standard oferita de Vanzator, in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de renunțare la comandă.

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/Card bancar-> prin virament bancar;

Cumparatorul va expedia sau va înmâna produsele comandate direct Vanzatorului, la sediul acestuia, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care a comunicat renunțarea la comandă. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

Cumparatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor comandate care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

De asemenea, Cumparatorul este responsabil sa inapoieze produsele comandate, intacte, sigilate, in ambalajul original, in caz contrar, returnarea produselor nu se va putea face, intrucat:

In conformitate cu dispozitiile art.16 pct e din OUG 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele de „furnizare de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigiliate de consumator”.

Scroll to Top