Lavanda – beneficii in terapie si cosmetica

Stiati care sunt utilizarile uleiului esential de lavanda?

Uleiul volatil obtinut de la specia Lavandula angustifolia, supranumita lavanda englezeasca sau lavanda adevarata, are numeroase beneficii atat in fitoterapie, aromaterapie, cat si in industria cosmeticelor, parfumurilor sau a detergentilor.

Uleiul esential de lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale din lume, prin prisma aromei sale inconfundabile.

Denumirea de “lavanda” provine din latinescul “lavare”, care inseamna a spala.

Florile de lavanda si uleiul volatil obtinut prin distilarea lor pot fi utilizate cu success sub forma de:

  • bai aromatice
  • infuzie de flori uscate
  • extracte alcoolice
  • repelant natural impotriva insectelor sau a diversilor daunatori

In cosmetica, uleiul essential de levantica se foloseste de peste 2000 ani, avand aplicatii in ingrijirea tenului problematic, a scalpului cu matreata, ameliorarea alergiilor pielii, vindecarea pielii cu iritatii, acnee, roseata, arsuri minore, datorita proprietatilor sale antimicrobiene, antialergice, cicatrizante.

In AROMATERAPIE, uleiul de lavanda poate fi folosit volatilizat, diluat intr-un ulei purtator, pulverizat in aer cu ajutorul unui difuzor sau adaugat in uleiul de masaj.

Efectele sale benefice asupra sistemului nervos au fost dovedite prin studii clinice, acesta imbunatatind starea de spirit si starea generala de sanatate.

Lavanda este utila in combaterea insomniilor, fiind ideala pentru persoanele care au probleme cu somnul. Uleiul de levantica combate starile de anxietate, fiind un modulator al dispozitiei si un remediu impotriva stresului, starilor depresive.

De asemenea, uleiul de levantica este util in combaterea afectiunilor respiratorii datorita proprietatilor sale antibacteriene si in combaterea durerilor reumatismale, avand proprietati antiinflamatoare si de tonic muscular.

Pe site-ul nostru puteti gasi produse in care am ales sa adaugam ulei esential de lavanda, cum ar fi:

Scroll to Top